Србија и Балкан

Хрватска: Кажњен свештеник због слања експлицитних фотографија малолетнику

Хајде да се вечерас нађемо и мало провозамо мојим аутомобилом, једна је од порука коју је дечак добио од свог жупника
Хрватска: Кажњен свештеник због слања експлицитних фотографија малолетникуGetty © Alen Gurovic/NurPhoto

Свештенику из Славоније је забрањена свештеничка служба због слања експлицитних фотографија малолетнику (16) током 2022. године, одлучила је Пожешка бискупија.

"Хајде да се вечерас нађемо и мало провозамо мојим аутомобилом", само је једна од порука коју је дечак добио од свог жупника, пише хрватски портал "24сата".

Родитељи су одлучили да се обрате медијима пре тачно годину дана препричавајући трауму која је задесила њихову породицу. Говорили су о тренутку кад је једног дана њихов син дошао у кућу сав узнемирен.

Испричали су да је дете свештеника срело у њиховој улици, и да је он, кад је дошао до детета отворио прозор аутомобила и обратио се њиховом сину.

"Ја сам, са мном си се дописивао, уђи у аутомобил. Дете је побегло кући и рекао нам шта се десило", препричали су тада родитељи.

Они су рекли да њихов син није знао да се дописивао са свештеником преко једне популарне апликације у којој се користе псеудоними.

Цели случај је, осим полицији, пријављен и Пожешкој бискупији, која је брзо реаговала и склонила свештеника из малог славонског места.

"Нису нам хтели рећи где је, осим да је у самостану у близини и да му је забрањено све осим спровода", испричали су родитељи дечака након подношења пријаве.

image