Србија и Балкан

Додик: Нова влада ће очувати стабилност

"СНСД би требало да има десет министарстава у новој влади. Примарни задатак нове владе биће да ангажује све снаге да се очува стабилност и дају адекватни одговори на предстојеће економске изазове", навео је Додик
Додик: Нова влада ће очувати стабилностwww.globallookpress.com © © Nedim Grabovica

Председник Републике Српске и лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик написао је на Инстаграму да је протекле седмице Народна скупштина изабрала делегате у Дому народа БиХ и да је изабрано и Веће народа, чиме су створени услови за даље формирање Владе Републике Српске.

"СНСД-ови делегати ће у Дому народа БиХ наступити одлучно и конструктивно и избором наша четири делегата, Републици Српској у наредне четири године више нико неће моћи ништа наметнути, написао је Додик.

Навео је да је на састанку мандатара Радована Вишковића и делегације СНСД-а разговарано о програму рада нове владе.

"СНСД би требало да има десет министарстава у новој влади. Примарни задатак нове владе биће да ангажује све снаге да се очува стабилност и дају адекватни одговори на предстојеће економске изазове", навео је Додик.

Подсетио је да се ове седмице састао с европским комесаром Оливером Вархељијем.

"У отвореном разговору добио сам обећање да ће бити одблокирана средства ЕУ Републици Српској, што је веома добра вест за нас. Тиме ће бити омогућен наставак изградње на коридору 5 од Добоја до Вукосавља", навео je Додик.

Такође, он је додао и да се састао и с амбасадором Републике Турске Садиком Бабуром Гиргином и изразио наду да ће коначно почети изградња ауто-пута Београд - Сарајево.

Додик је напоменуо и да је отворена нова зграда Општинске управе у Котор Вароши, чиме су створени много бољи услови за рад свих запослених, али и пружање услуга грађанима.

"Радну недељу завршио сам подршком нашој репрезентацији у дворани `Борик`, где је на величанствен начин приређено праћење Мундијала", закључио је Додик.

image
VV inauguration
banner