Србија и Балкан

Бисљими: Србија мора да сноси одговорност за геноцид на "Косову"

Бисљими је одржао састанак са представницима Координационог савета удружења породица несталих са КиМ, а како се наводи у саопштењу "Србија мора да се суочи са прошлошћу"
Бисљими: Србија мора да сноси одговорност за геноцид на "Косову"© Anadolu / Contributor

Заменик премијера привремених приштинских институција Бесник Бисљими састао се са представницима Координационог савета удружења породица несталих са КиМ.

На састанку је истакнут значај интернационализације геноцида који је "Србија починила на Косову", за шта је речено да се организације могу у потпуности ослонити на подршку Владе, као и на неопходност "расветљавања злочина, масакра и структурираним плановима Србије за етничко чишћење косовских Албанаца, привођењем одговорних за злочине пред лице правде", преноси "Коха".

"Република Косово наставља своје неуморне институционалне напоре у овом правцу, али се, нажалост, суочава са неспремношћу, порицањем и оклевањем српских власти да их разјасне. Србија, сада међународно призната као геноцидна држава, мора се суочити са прошлошћу и мора бити одговорна за геноцид на Косову", наводи се у саопштењу кабинета заменика премијера привремених приштинских институција.

image