Србија и Балкан

Завршено суђење: Пресуда оптуженима за помагање у убиству Оливера Ивановића 28. јуна

Оптужница није подигнута против извршиоца или налогодавца, већ против лица која су наводно била део организоване криминалне групе која је учествовала у убиству Оливера Ивановића
Завршено суђење: Пресуда оптуженима за помагање у убиству Оливера Ивановића 28. јуна© Зоран Шапоњић

Пресуда оптуженима за помагање у убиству Оливера Ивановића биће објављена 28. јуна, саопштено је из Основног суда у Приштини, након што је суђење завршено изношењем завршних речи тужилаштва и одбране.

Јована Филиповић, адвокат секретарице убијеног Силване Арсовић, истиче да је одбрана детаљно образложила непостојање доказа који потврђују оптужницу.

Силвана Арсовић је, како тврди, у читавом поступку оштећена страна.

"Најближи сарадници и пријатељи дали су исказ колико је она била посвећена и лојална и као таква сигурно није могла да буде извршилац дела која јој се стављају на терет нити је имала било какав мотив за извршење тог дела", рекла је Филиповићева.

Током изношења завршне речи тужилац Берим Ћеркини је рекао да је Специјално тужилаштво у Приштини због недостатка доказа одустало од кривичног гоњена оптуженог Радета Басаре који се терети за саучесништво у случају убиства Оливера Ивановића.

Трећа допуњена оптужница за његово убиство подигнута је 2020. године.

Оптужница није подигнута против извршиоца или налогодавца, већ против лица која су наводно била део организоване криминалне групе која је учествовала у убиству Оливера Ивановића.

За умешаност у убиство Оливера Ивановића, поред Силване Арсовић, оптужени су и Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић и они се бране са слободе.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године испред седишта своје странке Грађанска иницијатива Слобода, демократија, правда у Косовској Митровици, а судски процес је почео у јулу 2021. године.

image