Србија и Балкан

Хоће ли Србија забранити улазак у стрељане за малолетнике: Нова корективна мера ускоро у скупштини

Влада Србије би мога у наредном периоду да упути прве предлоге закона Народној скупштине, објаснио је премијер Вучевић
Хоће ли Србија забранити улазак у стрељане за малолетнике: Нова корективна мера ускоро у скупштини© Royalty-free

Србија би могла да уведе корективну меру забране уласка малолетницима у стрељане, поручио је данас председник Владе Србије Милош Вучевић.

Он је појаснио да влада ускоро креће у законодавне активности у том смеру.

Вучевић је после обиласка ТТ збора оружја и војне опреме у Крушевцу рекао да би влада можда за месец дана могла да упути прве предлоге закона Народној скупштине, а да ће се и о овоме разговарати и да ће то свакако бити тема. Он је на питање новинара зашто још нису измењени прописи о раду стрељана, којима би се малолетним особама онемогућио улазак у њих истакао да подржава сваку меру која је превентивна према младима.

"Мислим да би то била добра корективна мера да спречимо могуће злоупотребе и не мислим да је само то питање узроковало, нажалост, огромне трагедије и убиства деце и људи који су нам се десили пре нешто више од годину дана", објаснио је премијер.

Навео је да подржава све рестриктивне мере контакта малолетних лица у неконтролисаним условима са оружјем, па је додао да зато сматра да је обавезно служење војног рока прави пут за младе који желе да науче како се рукује ватреним оружјем, који би то онда учили од официра, подофицира и војника ВС.

image