Србија и Балкан

Полиција тзв. Косова: Пуцњава и експлозије у Зубином Потоку и Косовској Митровици

На северу Косова и Метохије појачано је присуство припадника Еулекса
Полиција тзв. Косова: Пуцњава и експлозије у Зубином Потоку и Косовској Митровициwww.globallookpress.com © Vedat Xhymshiti/ZUMAPRESS.com

У поподневним часовима дошло је до пуцњаве и експлозија у Зубином Потоку и на северу Косовске Митровице, али није било повређених, саопштила је полиција тзв. Косова, преноси Танјуг.

Из полиције наводе ''да су демонстранти демолирали просторије општинске изборне комисије'', преноси "Коха диторе".

"У раним поподневним сатима у појединим деловима Зубиног Потока и Северне Митровице забележено је више инцидената (сумња се на пуцњаву и експлозије), али до сада није било повређених", наводи се у саопштењу полиције.

Полиција тврди да континуирано прати и процењује безбедносну ситуацију, као и да предузима неопходне мере за спровођење закона и одлука надлежних органа.

Из Клиничко-болничког центра Косовска Митровица саопштено је да у данашњем инциденту у том граду није било повређених.

Дежурна служба КБЦ Косовска Митровица потврдила је за Косово онлајн да у инциденту у Северној Митровици који су изазвали чланови општинске изборне комисије и специјалци тзв. косовске полиције није било повређених.

Сирене за узбуну огласиле су се данас у Зубином Потоку, на северу Косовске Митровице и у Лепосавићу.

Портал "Косово онлајн" је објавио да су се у Зубином Потоку чуле две експлозије, а да су чланови општинске изборне комисије и припадници косовске полиције изашли из зграде општине.

Како је навео тај портал, припадници полиције у пратњи чланова општинске комисије насилно су упали у просторије општине, обили врата и заменили браве, пре него што су напустили зграду.

Према наводима портала "Косово онлајн", чланови ОИК у северном делу Косовске Митровице, у пратњи специјалне тзв. косовске полиције, упали су у просторије које је ОИК користила током претходних избора, а градом су одјекивале детонације од топовских удара, и чуле су се сирене.

Сирене су се чуле и у Лепосавићу, а било је и приметно појачано присуство припадника Еулекса.

image