Свет

Алекс Џонс, најпознатији "теоретичар завере" за РТ: Дубока држава иза атентата на Трампа

Доналд Трамп је претња дубокој држави, и зато је и даље у опасности
Алекс Џонс, најпознатији "теоретичар завере" за РТ: Дубока држава иза атентата на Трампа© Sergio Flores/Getty Images

Бивши амерички председник Доналд Трамп тренутно је у огромној опасности и иза атентата на њега стоји дубока држава, поручује у разговору за РТ легендарни амерички радио водитељ, као и најпознатији амерички "теоретичар завере" Алекс Џонс, додајући да су на словачког председника Роберта Фица већ пуцали, а да је уз Трампа, и Виктор Орбан главна мета дубоке државе.  

Мађарски премијер, каже, то и сам зна па је Џонсу рекао како је његов живот, након покретања мировне иницијативе "у Божјим рукама".

Трамп побеђује, зато је претња

Да је иза атентата на Трампа управо дубока држава, говори каже, и чињеница што он није заштићен, односно што на кров удаљен само 140 метара нису постављени људи који би га обезбедили.

"Тајна служба је натерана да се повуче, што је као када оставите дете на ауту у 100 степени. Оно ће умрети. Или ако оставите маст на шпорету, кућа ће изгорети. То је крајњи немар, али ако се сагледа све заједно са тајмингом, показује се да се за ово директно навијало", истиче Џонс.

Он додаје да је дубока држава покушала да елиминише Трампа, јер она пропада, а он побеђује.

"Дубока држава би сада могла да изврши сајбер напад и окриви Русију јер су то већ унапред програмирали. Могли би да прошире рат, да прекину струју. Могли би све. Заиста сам забринут да би камион-бомбе могле да се појаве на скупу Републиканаца у Милвокију, или у Мар-а Лагу. Немају шта да изгубе. Тотално су сатерани у ћошак", истиче Џонс, додајући да је дубока држава на "смртној муци" јер је Америка на ивици да је уклони и преузме контролу над сопственом земљом како је то "учинила Русија када је Владимир Путин постао председник".

Јер, бројке, према речима Џонса, показују да ће Трамп добити око 70 одсто подршке гласача.

"Вероватно ће освојити 49 држава, баш као што је Реган урадио током свог реизбора 1984. након што је преживео атентат. Значи стварно су зезнули".

Покушај убиства Трампа није био неуспех тајне службе, већ намерно "одустајање".

"Имамо 112 дана до избора, али и 79 дана након тога, односно отприлике 180 дана до његовог полагања заклетве 20. или 21. јануара 2025. Тако је Америка у правој кризи. Да су убили Трампа то би изазвало грађански рат, а дубока држава је то већ играла, па  је светска безбедност на ивици", истиче Џонс подсећајући да је Кенеди, када је наредио повлачење трупа из Вијетнама, убрзо убијен.

Трамп је, како је подсећао, рекао да ће прекинути америчко финансирање Кијева, односно "80 одсто украјинског рата", али и да ће се постићи мировни споразум, а да се Украјина неће придружити НАТО, те да САД неће гурати до граница Русије.

"Дубока држава верује да они управљају свиме и паклено су склони глобалној доминацији, па су су управо покушали да убију Трампа, а спречила их је Божја рука", истакао је Џонс, наводећи да је он и раније говорио да се спрема убиство бившег америчког председника.

Америчке патриоте су у очајничкој борби да преузму контролу над кормилом свог брода.

"Ми смо америчке патриоте, волимо слободу, волимо Русију, волимо Кину, волимо Африку, волимо Латинску Америку и буквално се овде боримо за своје животе као што су Французи пружали отпор Хитлеру. Само што ми то радимо у информационом рату", истиче Џонс.

Трамп с Русијом неће рат, него бизнис

Западни медији, МИ6 и ЦИА су паразити који мрзе Америку која је до сада спавала, али је почела да се буди. Тренутно се догађа историјски тренутак, наводи саговорник РТ интернешнел, додајући да "као у Библији, ђаво ратује и на кратко и побеђује, али ће након тога бити све добро".

Он подвлачи да би за рат са Русијом био само ако би Русија била та која би поред америчке границе распоредила своје ракете. А Русија то не ради.

"Русија је, као што знате, већа од било које друге земље на свету, са свим великим ресурсима. Ми Американци, већина Американаца, желимо да будемо пријатељи са Русијом. И искрено, желимо да радимо са вама и да добијемо ваше ресурсе. Дакле, желимо да послујемо. И Трамп то жели. Не желимо да ратујемо јер смо мушкарци, не морамо да се доказујемо, не морамо да освајамо Русе. То је једина ствар коју никад нико није освојио а сви то желе. И све тираније одлазе тамо само да би умрле", поручује Џонс.

Он оцењује да ће НАТО, доласком Трампа на власт бити још јачи, али да ће републиканац прекинути било какво финансирање које се користи за померање руских граница.

"И Русија ће добити оно што жели од те безбедносне зоне, знате, оних 20  или 30 одсто земље тамо у источној безбедносној зони. И мислим да након тога само крећемо напред са просперитетом и успехом. Трамп отворено жели да америчке компаније експлоатишу Русију. И то не на лош начин. Русија је као велика, лепа жена која има много ресурса, а Трамп се бави послом, па ће и Руси од тога зарадити гомилу новца и бити успешни", навео је Џонс.

Са Трампом, каже, Американци добијају мир и просперитет, а са Џозефом Бајденом нуклеарни рат.

"Ви људи не знате како да одгајате бебу, како да скувате вечеру, како да спремите хамбургер. Сигурно не знате шта је потребно да бисте добили рат, а сада не почињете туче са неким јадним Арапима без оружја. Сада ћете се затрчати на Русију са највећим арсеналом нуклеарног оружја и започети борбу са њима? Ви сте идиоти", истиче Џонс, закључујући да ће сваки „канцер“ бити уклоњен, "не из освете, него из нужде".

image