Свет

Пушков председнику Пољске: Колика ће бити цена рата Русије и НАТО-а?

Пољски председник је бахат, као и његови преци који су Пољску два пута осудили на националну катастрофу и зато је понекад боље ћутати, казао је руски сенатор Алексеј Пушков
Пушков председнику Пољске: Колика ће бити цена рата Русије и НАТО-а?Getty © Klaudia Radecka/NurPhoto

Руски сенатор Алексеј Пушков посаветовао је пољског председника Анджеја Дуду, који је раније упозорио да ће ускоро доћи до рата Русије и НАТО-а, да понекад боље ћути него да прича бесмислице које носе опасне последице.

Пољски председник сматра да би победа Русије у Украјини могла да доведе до рата са Северноатланском алијансом, а како појашњава руски сенатор Пушков – тиме је разоткрио колективан став "добре половине руководства НАТО-а".

Међутим, та реторика намеће неколико питања, указао је Пушков.

"Прво је шта НАТО жели да добије тим ратом? Да врати Украјини границе из 1991. године? Шта ће то НАТО земљама којима ни мало није до борбе? И колика ће бити цена тог рата", написао је Пушков на Телеграму

Такође, да ли је Дуда размотрио последице таквог рата, пре свега за саму Пољску, запитао се Пушков и додао да је упитно и да ли ће Пољаци подржати самоубилачки порив свог председника.

"Треће: Да ли Дуда разуме да ће рат против Русије да доведе до моћне кризе унутар НАТО-а која би могла да доведе и до распада. А дошло би и до унутрашње кризе и појединим државама чланицама. Или можда Дуда сматра да је НАТО непробојни бункер? Ако је тако – дебело греши", написао је Пушков.

Изгледа да пољски председник не разуме потпуно оно што говори, навео је Пушков. "Дешава се. Велике су врућине у Европи. Излапи мозак", написао је Пушков.

Према његовим речима, пољски председник је бахат, као и његови преци, који су Пољску два пута осудили на националну катастрофу и зато је понекад боље ћутати.

image