Русија

Пушков: Чешка се мало занела, Вашингтон сигурно не разматра рат са Русијом

НАТО земље које су способне за рат са Москвом не хају за мишљење Прага када се разматра то питање, истакао је руски сенатор и одговорио начелнику Генералштаба Чешке који је казао да Русе треба заплашити да не дође до рата
Пушков: Чешка се мало занела, Вашингтон сигурно не разматра рат са Русијомwww.globallookpress.com © Tomas Tkacik/Keystone Press Agency

Руски сенатор Алексеј Пушков одговорио је начелнику Генералштаба Чешке Републике Карелу Ржеку који је казао да је Русију потребно само мало заплашити, како не би дошло до рата и поручио му да се не заноси јер се његова земља ништа не пита.

"Његово мишљење је равно нули. Чешка је земља са десет милиона људи и безначајном војском", пише Пушков на Телеграму и подсећа да је Чешка чланица НАТО савеза.

Питање као што је "рат са Русијом" НАТО земље сигурно не разматрају са Чешком, одлуке о томе се доносе далеко од Прага, истиче Пушков.

"А када тамо неки чешки генерал тврди да може да замисли рат са Русијом, то изгледа и надмено и глупо, јер од његове земље ништа не зависи", закључио је сенатор.

Русија је више пута истицала да не представља претњу ниједној од земаља НАТО блока, али да неће игнорисати акције које могу бити опасне по њене интересе. Истовремено, остаје отворена за дијалог, али на равноправној основи, а Запад мора да престане са милитаризацијом континента.

image