Свет

Мадона оптужена за трговину децом: Афричке организације захтевају истрагу

Етиопска светска федерација позива да се истражи Мадонина умешаност у трговину децом, сексуалну експлоатацију, сексуално ропство, враћање усвојених малишана, излагање ЛГБТ пропаганди...
Мадона оптужена за трговину децом: Афричке организације захтевају истрагуwww.globallookpress.com

Добротворна организација Етиопска светска федерација оптужила је америчку певачицу Мадону да је умешана у трговину децом и сексуалну експлоатацију афричких малолетника, и захтевала је од председника Малавија Лазаруса Шаквера да спроведе истрагу.

Како преносе афрички медији, ЕСФ је затражио да Малави истражи Мадонине активности у тој држави, и да као меру предострожности певачици и њеним сарадницима ограничи приступ Африци и афричкој деци, "све док се не спроведе темељна истрага о њеној наводној улози у трговини децом, сексуалној експлоатацији, сексуалном ропству, враћању усвојене деце, излагању деце ЛГБТ пропаганди (свако ЛГБТ понашање је строго забрањено у Малавију) злоупотреби моћи и рањивости и преварама..."

Како ово није први пут да су певачица и њена добротворна организација "Рејзинг Малави" повезане са контроверзама и скандалима, бројни корисници друштвених мрежа навели су да је било крајње време да се против Мадоне покрене истрага. Коментар многих је био - "коначно".

Поп звезда је усвојила четворо деце из Малавија, а 2006. године је основала непрофитну организацију са циљем да "помогне угроженој деци и деци без родитељског старања".

Ипак, још 2012. године, Влада у Малавију је оптужила певачицу "да је више интересује сопствена промоција него пружање помоћи", a портпаролка малавијског Министарства образовања Линдива Чиде рекла је тада Ројтерсу да им се Мадона "смучила".

Певачица је из југоисточне афричке државе усвојила четворо деце, дечака Дејвида Банду, девојчицу Мерси Џејмс и близнакиње Естер и Стелу, а свако од усвајања пратили су скандали. 

Како је "Пипл" писао 2006. године, Мадона је видела фотографију бебе и знала само најосновније информације о малом Дејвиду када је са супругом Гајем Ричијем долетела на Малави.

Према тринаестомесечном дечаку тада је "осетила љубав на први поглед" а његовом оцу је обећала да ће га вратити. 

"Пристао сам да допустим Мадони да усвоји Дејвида зато што је обећала да ће му обезбедити добро образовање, а да ће се он онда вратити да живи са мном", пренео је "Мирор" изјаву дечаковог оца.

Певачица је међувремену оптужена да је злоупотребила усвојеног дечака, који се сада шминка и носи женску одећу, а познато је и да је у пријави за усвајање навела лажне податке да дечаков отац није присутан. Дејвид никада није враћен на Малави. 

Слична је била ситуација и са девојчицом Мерси, чија је бака безуспешно молила певачицу да је по договору доведе у посету, и са близнакињама чији је отац за "Дејли мејл" изјавио да му није речено да ће поп звезда трајно усвојити његове ћерке. 

Посебно проблематична чињеница тиче се суоснивача Мадонине добротворне фондације "Рејзинг Малави" Мајкла Берга, који је такође суоснивач организације посвећене јеврејском мистицизму "Кабала Интернешенл центар".

Мајклов рођени брат Рабин Јехуда Берг који је предавао у центру, познатији као "рабин за познате", оптужен је својевремено за покушај силовања, дрогирање жртве и претње смрћу, а суд је пресудио да мора да плати 177.500 долара.

Очекује се реакција Владе Малавија, а Етиопска светска федерација апелује да се у тој држави промене закони који "штете младим црнцима". 

image