Свет

Илон Маск брани руског хокејаша који је одбио да носи ЛГБТ дрес

Иван Проворов је херој, изјавио је водитељ "Фокс њуза" Такер Карлсон
Илон Маск брани руског хокејаша који је одбио да носи ЛГБТ дресwww.globallookpress.com © David Kirouac/Icon Sportswire

Амерички милијардер Илон Маск изразио је подршку руском хокејашу Филаделфија флајерса Ивану Проворову који је одбио да учествује на ЛГБТ митингу "Вече поноса" уочи утакмице регуларне сезоне Националне хокејашке лиге (НХЛ).

"Клатно се мало прејако заљуљало", написао је Маск на Твитеру поводом коментара да би Рус требало да се врати у Русију уколико не жели да промовише ЛГБТ заједницу.

Проворов је у уторак пропустио загревање пре утакмице са "Анахајмом", али је ипак учествовао у мечу и помогао "пилотима" да победе (5:2).

Тренер Филаделфије Џон Торторела рекао је да је Проворов одсуство са загревања пре утакмице зато што је одбио да носи опрему са ЛГБТ симболима.

Проворов је нагласио да то што је одбио да носи дрес са логоом сексуалних мањина није увреда за представнике ових заједница, већ да је тако поступио због својих верских убеђења.

Након меча са Анахајмом, Торторела је рекао да поштује одлуку Проворова.

Водитељ "Фокс њуза" Такер Карлсон назвао је руског хокејаша херојем, али је он ипак био принуђен да због бројних напада на друштвеним мрежама искључи могућност остављања коментара Инстаграму. 

image