Свет

ФБИ ће претражити Пенсову кућу и канцеларију

Пенсови представници су разговорали са надлежнима из Министарства правде о претресима и изразили жељу да у потпуности сарађују
ФБИ ће претражити Пенсову кућу и канцеларијуwww.globallookpress.com © Rod Lamkey - CNP/Consolidated News Photos

Очекује се да ће ФБИ ускоро претражити кућу бившег потпредседника Мајка Пенса у Индијани, као и канцеларију у Вашингтону, у потрази за додатним поверљивим материјалима, кажу извори Си-Ен-Ен блиски истрази.

Пенсови представници су разговорали са надлежнима из Министарства правде о претресима и изразили жељу да у потпуности сарађују.

Чланови Пенсовог тима тврде да не верују да постоје поверљиви документи, како у његовој кући, тако и у његовој канцеларији, јер су и сами, како додају, обавили оно што су сматрали опсежним претресом.

Амерички лист подсећа да је прошлог месеца известио како је у јануару Пенсов адвокат, Мет Морган, пронашао десетак поверљивих докумената у кући бившег потпредседника. 

Извор добро упознат са тим владиним документима, раније је рекао за Си-Ен-Ен да су  класификовани као "документи нижег нивоа", без икаквих "осетљивих информација" за које није потребан "посебан приступ".

Након открића поверљивих докумената у домовима Пенса, актуелног председника САД Џозефа Бајдена и бившег председника Доналда Трампа, Национална управа за архив је званично затражила од бивших лидера да пречешљају своје личне евиденције како би утврдили постоје ли поверљиви документи и други важни председнички материјали, преноси лист.

image