Свет

Бил Гејтс: Пре бих купио вакцине него ишао на Марс

Милијардер је веома изненађен што је постао главни јунак бројних "теорија завере" покренутих током пандемије вируса корона, када му је приписивано да је профитирао на истој, али и да стоји иза појаве ковида 19
Бил Гејтс: Пре бих купио вакцине него ишао на Марс© Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Милијардер Бил Гејтс изјавио је да би радије куповао вакцине него отпутовао на Марс, будући да сматра да то није добар начин трошења новца.

"Прилично је скупо отићи на Марс. Можете да купите вакцине против малих богиња и спасите много живота – хиљаду долара по спасеном животу", рекао је Гејтс за Би-Би-Си.

Изјава је реакција на недавне речи милијардера Илона Маска, чија компанија "Спејс икс" настоји да пошаље летове с посадом на Црвену планету и потом га колонизује, док се још један милијардер Џеф Безос укључио у "свемирску трку" – његова авио-компанија "Блу ориџин" организовала је кратко путовање у свемир 2021.

Гејтс је говорио и да је веома изненађен што је постао главни јунак бројних "теорија завере" покренутих током пандемије вируса корона.

"То нисам очекивао", рекао је мислећи на сумње да је профитирао од појаве вируса или да је пак створио корону.

Иначе, "Фондација Била и Мелинде Гејтс" је, према писању "Еј-Би-Си њуза", за борбу против пандемије Светској здравственој организацији дала много више новца од било које државе сем Немачке, а при томе је богаташ све време био и један од главних гласноговорника у корист вакцинације.

Гејтс је казао да је током пандемије добијао на десетине милиона порука да је намерно изазвао вирус, што се приписује пројекту глобалних елита за смањење броја људи на свету.

"Истина је, имам везе са вакцинама, али зато што желим да спасим животе", нагласио је овај заговорник имунизације и зелене агенде, и додао да је лакше бити злонамеран него разумети биологију.

Суоснивач "Мајкрософта" истакао је и да верује да ће вештачка интелигенција драматично променити човечанство.

"Решиће медицинске и научне проблеме. Али вештачку интелигенцију не чине само роботи. Она нам помаже да читамо и пишемо", закључио је Гејтс.

image