Свет

Бела кућа: Не можемо да потврдимо писање "Њујорк тајмса" о Северном току

Неименовани званичници нису добили овлашћење да говоре у име владе Сједињених Држава, поручила портпарола Савета за националну безбедност
Бела кућа: Не можемо да потврдимо писање "Њујорк тајмса" о Северном токуGetty © Alex Wong

Бела кућа не може да потврди писање "Њујорк тајмса" о томе да проукрајинска група стоји иза прошлогодишњег напада на Северни ток, навела је портпаролка Савета за националну безбедност Беле куће Адријен Вотсон.

"Тврдње анонимних извора Њујорк тајмса нису потекле од обавештајних података које је објавила америчка влада, а извори нису добили овлашћење да говоре у име владе Сједињених Америчких Држава", написала је Вотсон на Твитеру.

Додала је да Немачка, Шведска и Данска воде истрагу о томе шта се догодило у септембру прошле године са руским гасоводом, те да су оне и даље у току.

Вотсон је навела да је на тим земљама да коментаришу сопствене истраге.

Амерички лист "Њујорк тајмс" јуче је објавио да нови обавештајни подаци показују да иза напада на гасоводе Северни ток можда стоји проукрајинска група, као и да остаје отворена могућност да је напад извела неформална група повезана са украјинском владом или њеним безбедносним службама.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner