Свет

Кимова сестра поручила Зеленском: Амерички нуклеарни кишобран је пун рупа, идете путем без повратка

Опасне политичке амбиције украјинског председника, који ставља на коцку судбину земље и народа да би спасио сопствени живот, донеће нуклеарну катастрофу Украјини, рекла је Ким Јо Џонг
Кимова сестра поручила Зеленском: Амерички нуклеарни кишобран је пун рупа, идете путем без повраткаGetty © Photo by Patrick Semansky - Pool /Getty Images

Сестра севернокорејског лидера Ким Џонг Уна и заменица шефа Централног комитета Радничке партије Кореје Ким Јо Џонг изјавила је да, украјински председник Владимир Зеленски говорећи о нуклеарном оружју, доводи у опасност судбину своје земље и народ зарад спасавања сопственог живота.

Она је на тај начин реаговала на покренуту петицију, објављеном на сајту председничке администрације, којом се позива на распоређивање америчког нуклеарног оружја у Украјини, односно позива да се "од Украјине начини држава са нуклеарним оружјем".

"Мегаломанија, опсесија нуклеарним оружјем и наде Кијева у 'непропусни' амерички нуклеарни кишобран, као и опасне политичке амбиције Владимира Зеленског, који ставља на коцку судбину земље и народа да би спасио сопствени живот, донеће нуклеарну катастрофу Украјини", поручила је она, преноси Централна новинска агенција Северне Кореје (КЦНА),

Она је нагласила да је Зеленски отворено изразио намеру да Украјини врати статус нуклеарне силе још 2022. године, а да је ова петиција само "политички трик његове владе".

"Зеленски, зарад спасавања сопственог живота, ставља на коцку судбину своје земље и народа. Запавши у неизлечиву мегаломанију, говорећи да могу да победе Русију, украјинске власти нису у стању да виде шта ће уследити, нити да се изборе са последицама, доводећи до нуклеарне катастрофе која прети њиховим животима", упозорила је она.

Како је навела, чињеница да је Зеленски, ћаскањем о распоређивању нуклеарног америчког оружја или развоју сопственог, стављајући на коцку судбину своје земље и народа како би спасио сопствени живот, показује његове изузетно опасне политичке амбиције.

Ким Јо Џонг је напоменула да Зеленски, који у почетку уопште није био у стању да се одупре Москви, гледа на САД као на "господара којег нешто моли чим отвори уста".

"Ако Зеленски, какав је сада, буде и даље опседнут нуклеарним оружјем, то ће, напротив, још јасније ставити Украјину као мету руског нуклеарног оружја. Ако се надао да ће само скривањем под амерички нуклеарни кишобран, који је већ пун рупа на многим местима, успети да избегне снажан изненадни напад Русије, онда Украјина несумњиво иде погрешним путем, путем без повратка", закључила је Ким Џонг.

image