Свет

Амерички потпуковник разбио сан Зеленског: Заборавите на враћање територија, неспособни сте

Украјински председник ће подстаћи Оружане снаге Украјине да покушају офанзиву како би задржао остатак поверења западних партнера и сопствене војске, каже Данијел Дејвис
Амерички потпуковник разбио сан Зеленског: Заборавите на враћање територија, неспособни стеwww.globallookpress.com © IMAGO/www.imago-images.de

Украјинске снаге нису у стању да истисну руске трупе са својих позиција, упркос смелим изјавама украјинског председника Владимира Зеленског, казао је потпуковник америчке војске Данијел Дејвис.

Одговарајући на питање да ли може да се оствари сан Зеленског о враћању Кијеву територија које је Русија ослободила, Дејвис је одговорио да не постоји ни теоријска могућност за то.

"Једноставно, не постоји темељна основа да се створи тако велика борбена моћ и да се измести непријатељ који је укорењен и опремљен као што је Русија сада. То је потпуно нереалан борбени циљ", казао је Дејвис у интервјуу за Јутјуб канал "Џаџинг фридом".

Потпуковник је такође напоменуо да ће Зеленски подстаћи Оружане снаге Украјине да покушају офанзиву како би задржао остатак поверења западних партнера и сопствене војске.

"Украјински председник скоро свакодневно говори о томе како ће да истисне Русију, а ако тада не пређе ни у офанзиву и само остане у дефанзиви, изгубио би сваки кредибилитет. Мислим да би могао да покуша да то уради, али резултат ће бити такав. Он нема снаге, борбене моћи и знања да изврши овај задатак и успе. Тиме ће заправо бити у лошијој позицији него што је сада", закључио је Дејвис.

image
VV inauguration
banner