Свет

Саветник Зеленског: Украјина нема довољно војне опреме да покрене офанзиву против Русије

Успех би био ослобађање свих заробљених области Украјине, рекао је Игор Жовква
Саветник Зеленског: Украјина нема довољно војне опреме да покрене офанзиву против РусијеGetty © Roman Pilipey

Украјина нема довољно војне опреме да покрене контраофанзиву против Русије, рекао је заменик шефа кабинета украјинског председника Игор Жовква, пише "Скај њуз".

Рекао је да су његовој земљи потребна оклопна возила и тенкови ако жели да "ослободи" области које је Москва заузела.

"Да бисте започели контраофанзиву, чији је резултат ослобађање украјинских територија, потребно је довољно артиљеријских система и муниције. Потребна су вам оклопна возила и тенкови. Желимо да ова контраофанзива буде што успешнија. Успех би био ослобађање свих заробљених области Украјине", изјавио је сарадник украјинског председника Владимира Зеленског, откривајући да је његово путовање у Европу, Велику Британију, Немачку и Италију, организовано како би осигурао нову војну помоћ земљи.

Нажалост, ниво опреме коју имамо још није довољан да започнемо контраофанзиву, навео је он.

Упитан о томе шта мисли о томе што ће Путин и Зеленски угостити афричке лидере у Москви и Кијеву, Жовква је одговорио да је једино прикладно решење украјинско.

"Сукоб се води на територији Украјине. Дакле, једини прихватљив план јесте и биће украјински план. Спремни смо да саслушамо предлоге држава. Знамо за кинеске идеје. Прошле недеље је Кијев посетио представник бразилског председника. Али, једини план који би Украјина спровела је план Зеленског", рекао је он.

image
VV inauguration
banner