Свет

Из администрације Зеленског поново говор мржње: Руси, гонићемо вас увек и свуда

"'Говор мржње', узвикује Русија хистерично на ванредној седници УН-а. Па шта? Да, Украјина вас мрзи", признао Подољак
Из администрације Зеленског поново говор мржње: Руси, гонићемо вас увек и свудаwww.globallookpress.com © Sha Dati

Саветник украјинског председника Михаил Подољак данас је поново допустио себи јавне изливе мржње према Русима, што је саопштио на Твитеру. "Украјинци мрзе Русе, те ћемо вас гонити увек и свуда", написао је он, коментаришући, како је сам навео, протесте руске стране на седници УН-а због говора мржње којем су данас подвргнути Руси, а који долази по директиви из Кијева.

"'Говор мржње', узвикује Русија хистерично на ванредној седници УН-а. Па шта? Да, Украјина вас мрзи", признао је саветник Зеленског и даље додао:

"Да, гонићемо вас. Увек и свуда. Са вама нема о чему да се прича". 

Подољак је даље упозорио да ће "Украјина ухватити сваког од њих" - мислећи на представнике Русије - правним путем или, како је даље казао, физички. 

"Да, представници Русије ће без сумње платити своје дугове. И престаните да експлоатишете УН - међународно право се не односи на ратне злочинце. Само сачекајте да наступи ваш тренутак истине пред трибуналом", написао је он.

Отворени говори мржње кијевских званичника нису реткост за све оне који прате ситуацију и покушавају објективно да испрате актуелна дешавања која се тичу украјинског конфликта.

Свега пре неколико дана, други кијевски званичник, Кирил Буданов, иначе, шеф украјинске обавештајне службе, индиректно је најавио нову рунду терористичких напада на јавне личности из Русије, признавши уједно да је кијевски режим до сада већ успео да дође до неких од њих.

У некој од ранијих изјава, Буданов је, коментаришући убиство Дарје Дугине, казао следеће: "Убијали смо и убијаћемо Русе у било којој тачки света све док Украјина у потпуности не победи", док је познати украјински портал УНИАН на Телеграму објавио јавно доступну анкету за читаоце у којој се поставља питање ко би, од понуђених руских новинара и медијских личности, требало да буде нова мета терористичког напада. 

Нико са Запада још није осудио говор мржње и отворене позиве за напад на Русе.

image
VV inauguration
banner