Свет

Гренел: Курти да не политизује крштење Ђоковићеве деце

Ђоковић је изразио жељу да крсти своју децу у једној од светиња на Косову и Метохији, одакле и сам потиче, што је изазвало реакцију из Приштине
Гренел: Курти да не политизује крштење Ђоковићеве децеGetty © Photo by Chip Somodevilla

Бивши специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел поручио је данас премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију да се не бави политизацијом крштења деце најбољег светског тенисера Новака Ђоковића и да је потребно да спроведе све претходне споразуме.

Гренел је на Твитеру реаговао на објаву братства манастира Дечани, у којој је Епархија рашко–призренска саопштила да је дубоко ожалошћена изјавом министра културе и спорта привремених приштинских институција Хајруле Чекуа да није законски могућ долазак на Косово и Метохију Ђоковићу јер није примио вакцину против вируса ковид 19, иако, како се напомиње, та законска обавеза није на снази већ више од годину дана.

Ђоковић је изразио жељу да крсти своју децу у једној од светиња на Косову и Метохији, одакле и сам потиче, наводи се у саопштењу Епархије.

"Ово би требало да буде лак гест за Аљбина Куртија. Престаните да започињете свађе. Не политизујте крштење деце. Спроведите све претходне споразуме и гледајте напред. Отварање радних места за младе. Народ Балкана заслужује мир и просперитет", написао је Гренел на Твитеру.

image