Србија и Балкан

Огласила се СПЦ о сулудој "забрани" из Приштине за Новака Ђоковића

Из Епархије напомињу да носиоци поруке мира, какви су патријарх Порфирије и Ђоковић, само доприносе суживоту Албанаца, Срба и других народа "носећи благослов за све оне који овде живе"
Огласила се СПЦ о сулудој "забрани" из Приштине за Новака Ђоковића© Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Епархија рашко–призренска саопштила је данас да је дубоко ожалошћена изјавом министра културе и спорта привремених приштинских институција Хајруле Чекуа да није законски могућ долазак на Косово и Метохију најбољем светском тенисеру Новаку Ђоковићу јер није примио вакцину против ковида 19, иако, како напомиње, та законска обавеза није на снази већ више од годину дана.

У сулудом саопштењу министра лажне државе наведено је да Ђоковић неће моћи да дође на Космет јер није примио вакцину против вируса корона.

Ђоковић је изразио жељу да крсти своју децу у једној од светиња на Косову и Метохији, одакле и сам потиче, наводи се у саопштењу Епархије објављеном на сајту СПЦ у којем се оцењује да је непримерена реакција Чекуа, који је на Твитеру написао "Нема вакцине-нема уласка" и поделио вест да је Ђоковић за италијански Коријере дела сера рекао да би волео да се врати на КиМ.

"Молимо се Богу да се ово питање реши у складу са правом слободног кретања свих грађана и верских слобода свих јер не постоје никакви законски разлози за забрану уласка Ђоковића кога као спортисту цене и многи косовски Албанци", поручила је Епархија рашко–призренска.

Из Епархије рашко-призренске напомињу да носиоци поруке мира, какви су патријарх Порфирије и Ђоковић, само доприносе суживоту Албанаца, Срба и других народа "носећи благослов за све оне који овде живе".

image
VV inauguration
banner