Свет

Туђе, слађе? Бајденова небинарна дрег краљица опет краде кофере по аеродромима

Бивши званичник америчке администрације трећи пут ухваћен у крађи туђег пртљага
Туђе, слађе? Бајденова небинарна дрег краљица опет краде кофере по аеродромимаGetty © Ilya S. Savenok / Stringer

Полиција је поново ухапсила бившег званичника Бајденове администрације за нуклеарну енергију Сема Бринтона због крађе женске одеће на америчком аеродрому. Инцидент је трећи пут да је научник ухваћен како краде туђи пртљаг.

Према извештајима медија, 35-годишњи небинарни стручњак за нуклеарни отпад ухапшен је у својој кући у Мериленду и превезен у притворски центар округа Монтгомери. Полиција каже да је Бринтон оптужен за крађу на аеродрому "Реган" у Вашингтону.

Оптужбу против Бринтона подигла је још у фебруару танзанијска модна креаторка из Хјустона Асија Камсин, која тврди да је Бајденова дрег краљица украла њену одећу 2018. године и у више наврата је носила у јавности.

Једна од фотографија које су се појавиле чак је коришћена у прилогу магазина "Ванити фер" о "стилу" небинарног Бринтона.

Бринтон, који је хваљен као један од првих небинарних ЛГБТ званичника Џозефа Бајдена, раније је био задужен за надгледање и саветовање о нуклеарном отпаду у Министарству енергетике САД, али је отпуштен прошле године.

То се догодило након што је откривено да је Бринтон био главни осумњичени за две крађе пртљага на аеродромима у Невади и Минесоти. Бивши званичник је првобитно негирао да је украо туђу имовину, али је касније признао кривицу након што се на безбедносним снимцима види како вади туђи кофер са траке за пртљаг.

Прошлог месеца, Бринтон се изјаснио кривим за крађу пртљага у Лас Вегасу и добио је условну казну од 180 дана и наређено да се "клони невоља". Такође му је наложено да исплати 3.670 долара на име одстете жртви, пренели су медији.

Именовање Бринтона било је контроверзно од самог почетка, чак и пре оптужби за крађу пртљага. Нуклеарни инжењер је на универзитетима причао о "кинк" начину живота и "игрању штенаца", што укључује сексуалне односе играња улога са мушкарцима који се претварају да су пси.

image