Свет

"РИА Новости": Начелник Генералштаба Украјине тешко рањен

Повреде главе и прострелне ране задобио за време напада руске војске у Херсону
"РИА Новости": Начелник Генералштаба Украјине тешко рањенwww.globallookpress.com © Ukraine Presidency/Ukrainian Pre

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни задобио је повреде главе, а има и прострелне ране по телу, објавиле су "РИА Новости", позивајући се на анониман извор из безбедносних структура.

Према писању овог медија, Залужни је задобио повреде за време ракетног удара Оружаних снага Русије по командном центру украјинске војске код града Херсона у мају ове године.

"РИА Новости" даље додају да су лекари извршили отворену хирушку интервенцију на глави. Како наводе извори, Залужни ће преживети, али неће бити у стању да се бави својим послом као раније. 

Вест о томе да Залужни није добро први пут се појавила у мају, након што је било саопштено да главнокомандујући Оружаних снага Украјине неће учествовати на седници војног комитета НАТО-а. То је био први пут да су се појавиле гласине да је он можда или убијен или рањен. Украјинска страна демантовала је ове наводе, рекавши да Залужни нормално наставља са својим активностима, те се тако јуче појавила вест да је током протеклог дана разговарао са командантом здружених оружаних снага НАТО-а у Европи.

Хакерска група "Џокер ДНР" последњих дана је саопштила да је Залужни имао неколико операција након што је задобио повреде почетком маја. Из ЛНР-а су јавили да би то могло поприлично утицати на украјинску војску, уколико се испостави да су овакви медијски натписи истинити.

image