Свет

Бајден наставља да збуњује Американце: Зашто председник шутира подијум?

Падови, гафови, лапсуси и чудни гестови - понашање председника Америке је, чини се, све непредвидљивије
Бајден наставља да збуњује Американце: Зашто председник шутира подијум?© Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Бизарни гафови председника САД Џозефа Бајдена не престају да забрињавају америчку и светску јавност. Након "руковања са духовима", хвалоспева сладоледу од чоколаде након масовног убиства у школи и ликовања што ће председник Русије Владимир Путини изгубити "рат у Ираку", Бајден је сматрао прикладним да у обраћању грађанима Јужне Каролине - шутира свој подијум.

На снимку догађаја се види како амерички председник неколико пута ногом удара постоље на ком стоји, а затим, опет ничим изазвано, окреће леђа публици и подијум шутира из другог угла. 

"Ако се питате шта то шутирам, ја ударам подијум. Не ради", пожалио се Бајден расејано.

Након покушаја да објасни своје понашање, Бајден је вероватно покушао да се нашали, рекавши да ће бити виши уколико стане на постоље са којим се неколико секунди раније физички разрачунавао.  

Иако је осамдесет једногодишњег председника његов доктор почетком године описао као "здравог", "живахног" и "способног да обавља дужности", Бајденово понашање постаје све непредвидљивије и неурачунљивије, и чини се да су при сваком јавном наступу старог демократе на челу САД очи светске јавности упрте у неки нови недопустиви лапсус или необјашњив гест.

image