Свет

Нови промашај Зеленског: "Има шест 'ролекса' и пет 'ферарија', а не зна да се обуче"

Украјински председник поново је прекршио све протоколе, појавивши се пред краљевском породицом обучен у своју препознатљиву маслинасто зелену мајицу
Нови промашај Зеленског: "Има шест 'ролекса' и пет 'ферарија', а не зна да се обуче"© Jonas EkstrÃÂ�mer/Keystone Press Agency

Панталоне "џепарице", маслинасто зелена мајица и војничке чизме чинили су стајлинг који је украјински председник Владимир Зеленски одабрао за састанак са шведским краљем Карлом Густавом и његовом супругом, краљицом Силвијом.

Овакав модни одабир скандализовао је кориснике друштвених мрежа који су се с правом упитали, има ли Зеленски икакве друге одеће, осим својих препознатљивих зелених мајица.

Јер од како је почела специјална војна операција у Украјини, Зеленски се, како би приказао себе као лидера који дели судбину своје војске, одрекао одела и кравата, и ормаре попунио одећом у маслинастозеленим, војним нијансама.

Такав модни израз могао би да буде примерен да је украјински председник тренутно на ратишту са својим борцима, али док се главнокомандујући украјинских оружаних снага налази на још једној у низу његових бројних европских турнеја - за маскирном одећом, заиста нема потребе. Поготово за време састанка са краљевском породицом. Јер, "шта то беше краљевски протокол"?

"Он има седам вила у иностранству, шест 'ролекс' сатова, пет ферарија, четири замка, три приватна авиона, две хрпе злата и један бескрајни цевовод од вашег пореза на приход", иронично је додао корисник под именом "Дејл фокс њуз".

Један од корисника посаветовао је Зеленског да би могао да носи одела, док се други упитао да ли би украјински председник могао да се бар потруди да од новца који му свет шаље "покуша да изгледа као професионалац".

"Мајица и чизме су ту да људи верују да је он ратник, а он се заправо крије у мрачном бункеру и никада није видео праву цену војног сукоба који је покренуо", поделио је своје мишљење један твитераш, док је други рекао да би Зеленски морао наћи времена да се нормално облачи, и открио му – највећу истину – да он "није војник".

Зеленски је и раније био на удару критика због свог стајлинга. 

Тако је председник Украјине дошао на и пријем код британског краља у изгужваним панталонама и дуксерици. 

У децембру су читаоци Си- Ен- Ена критиковали украјинског лидера што се на састанку у Белој кући појавио у маслинасто зеленом џемперу, а не у свечаном оделу.

image