Свет

"Опасна агенда" Бајденове администрације: Рекламе о трансродној деци преплавиле Америку

"Даље руке од наше деце!" порука је рекламних спотова који се шире Америком пред изборе
"Опасна агенда" Бајденове администрације: Рекламе о трансродној деци преплавиле Америкуwww.globallookpress.com © IMAGO/Christoph Hardt

У САД се појавила нова политичка кампања која је покренула проблематику трансродне деце непосредно пред америчке међуизборе 8. новембра.

Кампањом руководи непрофитна организација "Америка фрст легал" са дугогодишњим помоћником бившег америчког председника Доналда Трампа Стивеном Милером на челу, преноси "Политико".

Рекламни спот у коме наратор оптужује администрацију председника Џозефа Бајдена да „приморава нашу децу на радикалне родне ескперименте" појавио се на радио станицама и у поштанским сандучићима у барем 25 држава диљем политичког спектра, уз поруку "даље руке од наше деце!"

"Бајденова администрација и њени саветници имају опасну агенду која пркоси биологији и стварности, и поричу опасност коју она представља за нашу децу", изјавио је потпредседник те непрофитне организације Џин Хамилтон. "Ми верујемо у биологију и верујемо да појединци са радикалним агендама не смеју да нанесу трајну штету збуњеној деци."

Са сличном поруком наступила је још једна непрофитна организација под називом "Грађани за разум" ("Citizens for Sanity").

"Левичарски лидери гурају радикалне идеје у школе," изјављује рекламни спот ове организације, обраћајући се латино-америчким гласачима. "Они говоре деци да су дечаци заправо девојчице и обрнуто. Они промовишу лекове који прекидају пубертет и уклањање делова тела хируршким путем. То не представљају латино вредности."

Бајденови "воук" декрети

Председник Џозеф Бајден је у јануару 2021. године на снагу ставио Извршну наредбу о спречавању дискриминације на основу родног идентитета и сексуалне оријентације која, између осталог, налаже да се забрана ЛГБТ особама да користе тоалете у складу са својим изабраним полом, као и одбијање употребе њихових изабраних заменица, сматра за сексуалну дискриминацију.

Правобранилац државе Тексас Кен Пакстон крајем 2021. године поднео тужбу против примењивања тог закона у својој држави. Федерални судија је у октобру пресудио у корист државе Тексас.

"Покушаји Бајденове администрације да радикализује федерални закон зарад својих освешћених (воук) идеологија су више него опасни", изјавио је Пакстон након пресуде, додајући да ће „наставити отпор према незаконитим покушајима коришћења федералних агенција зарад нормализовања екстремистичких ставова који доводе милионе становника Тексаса у опасност".

image