Свет

"Пушили смо крек пре секса": Такер Карлсон најавио интервју са наводним љубавником Барака Обаме

Синклер је детаљно изнео своје наводе током брифинга у Националном прес клубу 2008. године и у књизи објављеној 2009. године
"Пушили смо крек пре секса": Такер Карлсон најавио интервју са наводним љубавником Барака Обаме© Photo by Chip Somodevilla/Getty Images

Један од најпознатијих светских новинара Такер Карлсон најавио је емитовање ексклузивног интервјуа са Леријем Синклером, човеком који тврди да је 1999. године са бившим председником САД Бараком Обамом конзумирао наркотике и имао сексуалне односе, а чије су оптужбе амерички медији одбацили 2008. године. 

Такер је на друштвеној мрежи Икс (бивши Твитер) објавио део интервјуа у коме саговорник наводи и да је са Обамом конзумирао крек.

Синклер је детаљно изнео своје наводе током брифинга у Националном прес клубу 2008. године и у књизи објављеној 2009. године. Он је тада тврдио да је Обама имао и геј аферу са диригентом црквеног хора, човеком који је убијен у децембру 2007. године (када се Обама као тадашњи сенатор кандидовао за председника). 

Карлсон је приметио да је Синклер изјаву дао под заклетвом, као и да је прошао тест на детектору лажи. Међутим, његов кредибилитет је нарушен чињеницом да је служио затворску казну 1980-их због финансијских малверзација, укључујући и фалсификовање чекова. Синклер се безуспешно кандидовао за градоначелника Кокое на Флориди 2018. године.

Гласине о сексуалним девијантностима бившег америчког председника нису ништа ново, а недавно су објављена Обамина писма у којима истиче да је "водио љубав са мушкарцима свакодневно, али у машти".

"Што се тиче хомосексуалности, морам рећи да верујем да је то покушај удаљавања од садашњости, можда одбијање да се настави бескрајна фарса земаљског живота. Видиш, ја водим љубав са мушкарцима свакодневно, али у машти", написао је тада 21-годишњи Обама својој бившој девојци Алекс Мекнир у новембру 1982.

Он је у истом писму истакао како је његов ум "у великој мери андрогин", те да се нада да га може учинити још више таквим "све док не буде био способан да људе посматра као такве, а не као мушкарце и жене."

image