Свет

"Економист" признао: Сврха украјинских напада дроновима на руску територију је - тероризам

"Удари на Москву који пуне насловне стране имају за циљ остваривање психолошког утицаја, приближавајући обичне русе реалностима рата", пише британски лист
"Економист" признао: Сврха украјинских напада дроновима на руску територију је - тероризамwww.globallookpress.com © Bai Xueqi/XinHua

Британски недељник "Економист", који се у својим текстовима често позива на западне и украјинске званичнике, посредно је признао да је сврха све учесталијих напада дроновима на руску територију терор над цивилним становништвом.

У новом извештају насловљеном "Унутар украјинског дроновског рата против Путина", написаном након разговора са украјинским произвођачем дронова чији се прототип "Морок" наводно користио у нападу на војну базу дубоко у кримској области, "Економист" пише да се "кампања напада дроновима сада интензивира због више разлога."

"Удари на Москву који пуне насловне стране имају за циљ остваривање психолошког утицаја, приближавајући обичне русе реалностима рата", пише британски лист.

У истом тексту, "Економист" наводи да украјинској војсци при циљању помажу Запад и САД:

"Они прикупљају обавештајне податке (често од западних партнера) о радарима, електронском ратовању и средствима противваздушне одбране. Русија не може закључати читаву своју огромну територију. 'Ако можете да прођете преко 60 км станица за ометање на граници, ви сте у руском залеђу и игра се наставља', каже извор Морок. Око 35-40 одсто дронова слети у општој близини мете. Повратне информације о успеху удара се прикупљају од сателита, уређаја за праћење, извештаја друштвених медија и локалних агената", пише британски лист.

image