Свет

Бомбаш самоубица у Пакистану убио најмање 52, ранио више од 50 особа у нападу

Експлозија је одјекнула у близини џамије у провинцији Белуџистан, где су људи били окупљени у поворци поводом обележавања Мухамедовог рођења
Бомбаш самоубица у Пакистану убио најмање 52, ранио више од 50 особа у нападуwww.globallookpress.com © PPI/Keystone Press Agency

У Пакистану је погинуло најмање 52, а рањено више од 50 особа у самоубилачком бомбашком нападу који се догодио у петак на верском скупу.

"Бомбаш се детонирао у близини возила заменика начелника полиције", рекао је за Ројтерс заменик генералног инспектора полиције Мунир Ахмед.

Експлозија је одјекнула у близини џамије у провинцији Белуџистан, где су људи били окупљени у поворци поводом обележавања Мухамедовог рођења, а што представља државни празник, додао је Ахмед.

Најмање 58 људи је рањено, рекао је Абдул Рашид, окружни здравствени званичник, додајући да би број људи могао да порасте пошто је много људи у тешком стању.

Ниједна група није преузела одговорност за експлозију. Напади исламистичких милитаната интензивирали су се у овој земљи од прошле године, када је прекинут прекид ватре између владе и Терек-е-Талибан Пакистан (ТТП), кровне организације различитих тврдолинијашких сунитских исламистичких група.

image