Свет

Имран Кан остаје у затвору: Суд у Пакистану одбио жалбу бившем премијеру

Адвокат је оценио да је мало вероватно да Кан буде пуштен уз кауцију
Имран Кан остаје у затвору: Суд у Пакистану одбио жалбу бившем премијеру© Tanjug/AP Photo/K.M. Chaudary

Виши суд у Пакистану одбио је жалбу бившег премијера Имрана Кана да се суспендује пресуда која му је изречена по оптужбама за корупцију и због које је у затвору, саопштио је његов адвокат.

Он је оценио да је мало вероватно да ће Кан ускоро бити пуштен уз кауцију.

"Наш захтев за суспензију пресуде није прихваћен. Случај је одложен на неодређено време", рекао је Канов адвокат Наим Пенџута, а преноси Ројтерс.

Бившем пакистанском премијеру, коме је изречена трогодишња затворска казна због оптужби за незакониту продају државних поклона које су добили он и његова породица током његовог мандата од 2018. до 2022. године, забрањено је да обавља било какву јавну функцију у наредних пет година.

"Суд је затражио од надлежних власти да одговоре на Канову молбу да буде премештен у затворску ћелију А класе у затвору у Равалпиндију, који има боље услове на које он има право као бивши премијер", рекао је његов адвокат Наим Пенџута.

Кан је прошле године смењен с места премијера након што му је парламент изгласао неповерење, што је, како наводи агенција, изазвало забринутост за стабилност Пакистана у јеку борбе с економском кризом.

image