Свет

Шварценегер: Америци су потребна нова лица, неко ко има енергију и снагу да се избори са изазовима

Холивудски глумац и бивши гувернер Калифорније оценио је да је у постојећој ситуацији изузетно тешко да се појави неко "ново лице"
Шварценегер: Америци су потребна нова лица, неко ко има енергију и снагу да се избори са изазовимаGetty © Jeff Spicer / Stringer

Бивши гувернер Калифорније Арнолд Шварценегер рекао је за "Политико" да разуме зашто је већина Американаца разочарана идејом да предстојећи председнички избори буду реприза претходних у којим би Доналд Трамп имао прилику за реванш Џозефу Бајдену.

"То је заиста зато што нико од њих није савршен, а такође и због фактора старости", рекао је Шварценегер. "Потребна нам је нова крв. Они траже нешто ново и са снагом јер су проблеми толико сложени и толико су велики да вам је потребан неко ко има енергију".

Истовремено, Шварценегер је прокоментарисао да нема простора за ново лице, ни код републиканаца ни код демократа.

"Када Бајден држи конференцију за штампу, сви то покривају. И када Трамп нешто уради … чак и када кине, они то покривају. Наслови су само о Бајдену, или о Трампу, тако да нема места за било кога од тих других момака да уђе. Како изградити име?", рекао је.

Јавне анкете су показале да је велика већина гласача забринута због Бајденових година и менталних способности, али и због правних проблема у којима се Трамп налази. Ипак, анкете показују да бивши председник има предност у односу на Бајдена.

Холивудска звезда сматра и да Американци, дубоко у себи, желе некога ко ће их окупити, без обзира којој странци припада. "То вам је као фудбалски тим, никог не занима из које странке су играчи. Оно што их интересује је да имају снажан тим који побеђује", објаснио је.

image