Свет

Ердоган позвао исламски свет да не ћути о Гази: "Када наша песница удари о сто"

Када "песница" исламског јединства удари пуном снагом о сто, Израел неће моћи да настави са својом окупацијом и злочинима, поручио турски председник
Ердоган позвао исламски свет да не ћути о Гази: "Када наша песница удари о сто"www.globallookpress.com © IMAGO/Bernd Elmenthaler

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган позвао је исламски свет да не ћути о ситуацији у Појасу Газе, упозоривши на последице које би пад Газе имао по исламски свет.

"Исламски свет не би требало да ћути о овој окупацији. Пад Газе значи дубоку рану за јединство и солидарност исламског света", рекао је Ердоган новинарима у авиону по повратку из Алжира.

Како је рекао, "срамотно је ћутати" и не одговарати на израелске нападе у појасу Газе, "без поштовања међународног права, људских права и етичких вредности". 

"Исламски свет мора да делује у духу јединства и солидарности и да подржи решеност показану у Ријаду и спроведе одлуке које су тамо донесене", рекао је Ердоган, осврнувши се на самит муслиманских лидера који се раније овог месеца одржао у саудијској престоници, преносе "РИА Новости".

Када "песница" исламског јединства "удари пуном снагом о сто, Израел неће моћи да настави са својом окупацијом и злочинима", рекао је турски председник.

image