Свет

Трамп крсташ: Бајден и његови радикални левичари разарају америчку демократију

Доналд Трамп је своје учешће у председничкој трци назвао "крсташким ратом"
Трамп крсташ: Бајден и његови радикални левичари разарају америчку демократију© Tanjug/Geoff Stellfox/The Gazette via AP

Председнички кандидат републиканаца Доналд Трамп позао је своје присталице у Ајови да му се придруже у "крсташком рату" против "тиранина" Џозефа Бајдена, преноси "Вашингтон пост".

"Бајден и његови радикални левичари воле да се представљају као браниоци демократије. Али Џо Бајден није бранилац америчке демократије. Џо Бајден је уништитељ америчке демократије. Ова кампања је праведни крсташки рат за ослобађање наше републике од Бајдена и криминалаца и Бајденове администрације", поручио је Трамп.

Бивши амерички председник, који се суочава са низом оптужница, такође је оптужио Бајденову администрацију да покушава да угуши слободу говора, цензурише критичаре и криминализује неслагање. Према његовом мишљењу, политичари на власти желе да у потпуности контролишу друштвени живот Американаца.

Он је обећао да ће се њихова владавина окончати и да ће Америка поново бити слободна земља, ако га бирачи врате у Белу кућу.

image