Свет

Судар на писти у Токију: Погинуло 5 чланова посаде авиона обалске страже, путници евакуисани (ВИДЕО)

Авион који је долазио из града Сапора, на северу Јапана, запалио се на аеродрому Ханеда након што се сударио с летелицом која је превозила робу за помоћ за подручја погођена земљотресом
Судар на писти у Токију: Погинуло 5 чланова посаде авиона обалске страже, путници евакуисани (ВИДЕО)© Tanjug/Kyodo News via AP

Пет чланова посаде авиона обалске страже који се сударио с авионом "Јапан ерлајнса" (ЈАЛ) на писти аеродрома Ханеда у Токију је погинуло док су сви путници и посада путничког "ербаса А350", њих 379, без повреда опасних по живот, евакуисани из летелице која се запалила након судара, пренео је "Кјодо њуз".

Међу 367 путника у авиону, било је и осморо деце.

Истовремено, како јавља телевизија НХК, из авиона обалске страже евакуисана је једна особа, док је осталих пет чланова посаде пронађено мртво. 

ЈАЛ је саопштио да се један од његових авиона, који је долазио из града Сапора, на северу Јапана, запалио на аеродрому Ханеда. Пожар је избио након судара с другом летелицом на писти.

Министарство за земљиште, инфраструктуру, саобраћај и туризам саопштило је да истражује случај, те да је аеродром затворен за саобраћај.

Авион обалске страже је превозио робу за помоћ за подручја погођена земљотресом, наводи агенција.

Телевизија НХК извештава да ватрогасци гасе пожар који је избио у путничком авиону.

image