Свет

"Политико": Бајден није имао појма да је шеф Пентагона у болници

Вест о хоспитализацији министра одбране Остина долази у тренутку распламсавања кризе на Блиском истоку, док Хути нападају бродове у Црвеном мору и букти рат у Појасу Газе
"Политико": Бајден није имао појма да је шеф Пентагона у болнициwww.globallookpress.com © DAMIAN BURZYKOWSKI via www.imago

Пентагон је три дана држао у незнању администрацију америчког председника Џозефа Бајдена о хоспитализацији министра одбране Лојда Остина, извештава "Политико".

Министарство одбране саопштило је у петак увече да је Остин претходног понедељка примљен у Медицински центар "Волтер Рид", додајући да су разлог "компликације које су уследиле услед медицинске процедуре."

Министарство је саопштило се да се 70-годишњи Остин "добро опоравља и да очекује да ће ускоро наставити да обавља своје дужности."

Пентагон није изнео никакве детаље о његовом здравственом стању. У извештају "Ен-Би-Си њуза" тврди се да је Остин провео четири дана на интензивној нези.

Међутим, тројица америчких званичника кажу да Бајден и његова администрација нису имали појма о Остиновј хоспитализацији.

Саветник за националну безбедност Џејк Саливен је обавестио Бајдена и друге високе званичнике да је Остин хоспитализован тек три дана касније, односно 4. јануара.

Вест о хоспитализацији министра одбране "дошла је као шок за особље из Беле куће", тврди овај лист, додајући да су званичници Савета за националну безбедност изненађени што је Пентагону требало толико времена да их о томе обавести.

У међувремену је сам Остин издао саопштење у коме признаје да је "јавност требало да буде обавештена на одговарајући начин."

Вест о хоспитализацији министра одбране Остина долази у тренутку распламсавања кризе на Блиском истоку, када Хути нападају бродове у Црвеном мору и док букти рат у Појасу Газе.

image