Русија

Медведев похвалио Остина: Открио је војну тајну - прави разлог за интервенцију САД у сукобу

Сврха интервенције Вашингтона није да помогне грађанима, или земљи која нестаје са мапе света, нити да се бори за демократију против тираније, поручује бивши руски председник
Медведев похвалио Остина: Открио је војну тајну - прави разлог за интервенцију САД у сукобу© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев "похвалио" је шефа Пентагона Лојда Остина за "искреност" и што је навео "прави разлог" за помоћ Кијеву – развој војно-индустријског комплекса САД.

Остин је раније рекао да "САД спроводе највећу модернизацију своје одбрамбене индустријске базе у последњих неколико деценија, као и да су преполовиле средства за производњу муниције због високе стопе потрошње америчких граната у Украјини".

"Амерички министар одбране Остин открио је војну тајну. Искрена и простодушна особа. Генерал је без оклевања изнео разлог за умешаност САД у сукоб између Русије и Украјине. Стога сврха интервенције Вашингтона није да помогне умирућим грађанима или земљи која нестаје са мапе света, нити да се бори за демократију против тираније", написао је Медведев на Иксу.

Како је додао, не говори се ни о конфронтацији са Русијом у циљу смањења њених одбрамбених способности, већ о неопходности модернизације америчке одбрамбене индустрије за 40 милијарди долара.

"Како искрена особа! Испоставило се да је све у поруџбини одбрамбене робе како би се повећала војна производња и отворила радна места. И, могуће, о енормном профиту који од тога остварују компаније блиске администрацији америчког председника", закључио је бивши руски председник.

image