Свет

Алтернатива за Немачку: Након окончања сукоба, украјинске избеглице да се врате у Украјину

Брегзит је модел који Немачка треба да следи, стога ћемо позвати на референдум о изласку из ЕУ уколико наша странка дође на власт, поручила је лидерка десничарске немачке партије АфД Алис Вајдел
Алтернатива за Немачку: Након окончања сукоба, украјинске избеглице да се врате у Украјину© Hannibal Hanschke/Getty Images)

Украјинске избеглице које живе у Немачкој мораће да се врате у своју домовину по окончању сукоба у Украјини, изјавила је лидерка десничарске немачке партије Алтернатива за Немачку (АфД) Алис Вајдел.

"Јасно је да ће, када се рат заврши, сви Украјинци морати да се врате кућама, јер ће бити потребни да помогну у обнови своје земље", казала је Вајдел у интервјуу за "Фајненшел тајмс".

Према њеним речима, украјинске избеглице немају дугорочну будућност у Немачкој, као и да је била грешка дозволити им да примају социјалну помоћ.

Како је истакла, Брегзит је модел који треба да следи Немачка и позвала на референдум о изласку из ЕУ уколико њена странка дође на власт.

"Али ако реформа није могућа, ако не успемо да повратимо суверенитет држава чланица ЕУ, морамо да пустимо народ да одлучује, као што је то учинила Велика Британија", поручила је.

Претходно је посланик у немачком парламенту из опозиционе Хришћанско-демократске уније (ЦДУ), члан Одбора за међународне послове Родерих Кизеветер подржао идеју која се појавила у Кијеву, о враћању војно способних мушкараца у домовину из других земаља и позвао немачке власти да олакшају ту иницијативу.

image