Свет

Холандија: Безбедност сексуалних радница под лупом надлежних, проститутке се осећају угрожено

Сексуалне раднице су се жалиле да се платформе за преглед сексуалних услуга све више злоупотребљавају за дељење приватних података радница и ширење неистина које имају трајан утицај на њихову безбедност
Холандија: Безбедност сексуалних радница под лупом надлежних, проститутке се осећају угроженоwww.globallookpress.com © Velar Grant

Холандско надзорно тело за заштиту приватности истражује сајт за преглед сексуалних услуга због забринутости за безбедност сексуалних радница које упозоравају да се осећају угрожено.

У питању су веб-сајтови као што су на којима клијенти-корисници објављују "рецензије" и деле своја искуства о сексуалним радницима, преноси дневник "НЛ Тајмс".

Платформе за преглед сексуалних услуга се све више злоупотребљавају за дељење приватних података сексуалних радница и ширење неистина које имају трајан утицај на њихову безбедност.

Да би скренули пажњу на овај озбиљан проблем, десетине сексуалних радница су се побуниле у центрима за подршку које субвенционише држава, а с обзиром да се у овом случају ради и о кршењу заштите личних података, управа за личне податке (АП) је интервенисала и покренула истрагу након више десетина притужби.

Према тврдњама пет сексуалних радница, платформа "ГирлсРивју" представља велики безбедносни ризик јер корисници могу да деле информације о локацијама и псеудонимима сексуалних радника, а поред тога, администратори веб страница не интервенишу када се објављују и деле неистине о сексуалним радницама.

На пример, корисници сексуалних услуга тврде да је безбедно практиковати секс без заштите са одређеним сексуалним радницима или објављују да неке воле грубости и да са њима треба "чврсто поступати".

Након таквих објава таргетиране сексуалне раднице се суочавају са мушкарцима који захтевају такве екстремне услуге и љуте се када то не добију, што представља значајан безбедносни ризик.

image