Свет

Такер Карлсон у Русији: Интервју с Путином?

Потенцијални разговор популарног водитеља и руског лидера изазвао је панику у америчкој дубокој држави и Бајденовој администрацији, сматра Ким Дотоком
Такер Карлсон у Русији: Интервју с Путином?© Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky, File

Амерички новинар Такер Карлсон допутовао је у Москву, а спекулише се да је циљ његове посете руској престоници интервју с председником Руске Федерације Владимиром Путином.

По фотографијама које круже интернетом, бивши водитељ "Фокс њуза" био је у "Бољшој театру", на балетској представи "Спартак".

"Чини се да је Такер Карлсон у Москви. Дај Боже да је то због интервјуа с Путином", написао је његов колега Џексон Хинкл на Иксу.

Дискусија око Карлсонове посете Москви убрзо је добила глобалне димензије.

Финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком такође наслућује да је реч о интервјуу с Путином.

"Такер Карлсон је у Москви да интервјуише Владимира Путина. Без цензуре на Иксу. Америчка дубока држава и Бајденова администрација су у паници јер ће Путин (најцензурисана особа на Западу) разоткрити њихову пропаганду и лажи", написао је Дотком.

Додао је да је добро што ће на Иксу корисници те мреже моћи да анализирају све што Путин каже.

И америчка конгресменка Марџори Тејлор Грин сматра да су демократе и њихови медији ван себе због потенцијалног интервјуа с руским председником.

"Демократе и њихови медијски пропагандисти су избезумљени због могућности да Такер Карлсон интервјуише Путина. Они верују да имају право да буду цензори и да управо они треба да вам говоре шта да мислите и у шта да верујете. Мрзе када неко, као Такер Карлсон, говори ван прописаног наратива", написала је на конгресменка Иксу.

"Као да је Такер отишао 'ван сценарија'. Имамо слободне медије у овој земљи, а на људе попут Такера Карлсона се ослањамо да говоре истину!" – написао је законодавац.

Истакла је да у САД постоје и слободни медији, те да је кључан глас истине који стиже од Карлсона.

Бивши водитељ "Фокс њуза" изјавио је раније да је покушао да интервјуише руског лидера, али да га је у томе зауставила америчка влада зауставила.

"Знате, покушао сам да интервјуишем Путина, али ме је америчка влада зауставила. Ми не смемо да чујемо глас Путина?! Зашто? Нико није гласао о овом питању", рекао је Карлсон за швајцарски магазин "Велтвохе".

image