Свет

Русија Африци послала још хуманитарне помоћи: Бесплатно ђубриво стиже у Зимбабве

"Као највећи глобални произвођач и извозник минералног ђубрива, ми смо компанија са амбициозном мисијом да помогнемо да се искорени глад", саопштили су из руске компаније "Уралкем"
Русија Африци послала још хуманитарне помоћи: Бесплатно ђубриво стиже у ЗимбабвеGetty © Photo by Ed Ram/Getty Images

Русија је послала још бесплатног ђубрива у Африку, које ће преко Беире у Мозамбику стићи у Зимбабве. 

Брод са 23.000 тона ђубрива истоварен је у луци града Беира у Мозамбику. До Зимбабвеа ће ђубриво бити транспортовано копненим путем, саопштено је из прес службе "Уралкем групе". 

"Сигурна производња хране не може да се спроведе без ђубрива, будући да оно омогућава раст и отпорност пољопривредних усева који хране људе широм света. Као највећи глобални произвођач и извозник минералног ђубрива, ми смо компанија са амбициозном мисијом да помогнемо да се искорени глад. Урадићемо све што можемо да осигурамо стабилан доток хране у деловима света у којима влада несташица", саопштио је извршни директор "Уралекма" Димитри Коњајев. 

УН Програм за храну је помогао да се допреми последња испорука из Русије, а "Уралкем" је сносио трошкове поморског транспорта и испоруке, као и у претходним заједничким хуманитарним испорукама. 

Група је до данас послала више од 134.000 тона бесплатног ђубрива на афрички континент. Уз помоћ УН, више од 111.000 тона ђубрива је из европских лука послато у Малави, Кенију и Зимбабве. 

image