Свет

Палестински извори: Тела више стотина убијених цивила пронађена у болници

Медицински извори су објаснили да је израелска војска потпуно уништила више спратова у згради специјализованих болничких одељења, а остатак комплекса укључујући и одељење хитне помоћи, запалила уништивши сву медицинску опрему
Палестински извори: Тела више стотина убијених цивила пронађена у болници© Tanjug/AP Photo/Ismael Abu Dayyah

Након потпуног повлачења израелских снага из унутрашњости болничког комплекса Ел Шифа и његове околине, западно од града Газе, пронађена су беживотна тела више стотина убијених цивила, саопштили су данас медицински извори у палестинској енклави.

Локални извори потврдили су да су се раније данас израелске окупационе снаге потпуно повукле из болнице Ел Шифа и околних стамбених насеља и кренуле према областима јужно од насеља Тал Ал-Хава, југозападно од града Газе, преноси палестинска новинска агенција Вафа.

Према речима очевидаца, израелске снаге спалиле су све зграде болнице Ел Шифа и учиниле је потпуно неупотребљивом.

Медицински извори су објаснили да је израелска војска потпуно уништила више спратова у згради специјализованих болничких одељења, а остатак комплекса, укључујући и одељење хитне помоћи, запалила уништивши сву медицинску опрему.

Наводи се да су израелске снаге запалиле зграде клинике за нефрологију, породилиште, мртвачницу, уређаје за лечење онколошких пацијената, одељење за лечење опекотина и зграду амбуланте.

image