Свет

Чувени инвеститор: Како је Русија зарадила десетине милијарди од америчких претњи

Изгледа да у Вашингтону седе идиоти, оценио је Џим Рикардс
Чувени инвеститор: Како је Русија зарадила десетине милијарди од америчких претњиwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Коментаришући намеру Сједињених Држава да присвоје 300 милијарди долара америчких хартија од вредности које се налазе у руском власништву, чувени инвеститор и бивши саветник ЦИА Џејмс Џим Рикардс констатовао је да су те претње само довеле до новог богаћења Руске Федерације.

Наиме, како се повела прича о конфискацији, скочила је цена злата, а Русија поседује знатне златне резерве. Рикардс износи податак да је РФ на тај начин зарадила 50 милијарди долара.

"Бела кућа разматра крађу 300 милијарди долара америчких хартија од вредности у руском власништву. Откако је идеја саопштена, злато је скочило за 500 долара по унци. Русија поседује 3.000 метричких тона злата. Дакле, Русија је зарадила 50 милијарди долара на причама о застрашивању", написао је Рикардс на Иксу.

Додао је да у Вашингтону седе идиоти.

Рикардс је од почетка руске Специјалне војне операције у више наврата истицао штетност санкција уведених РФ, али и других политика по интересе САД будући да на тај начин уништавају долар, а ни најмање не штете највећој европској држави.

Штавише, по његовим речима, Русија је све то предвидела и спремала се – 2009. златне резерве Русије биле су око 600 тона, а до увођења санкција 2022. биле су близу 3.000 тона.

image
VV inauguration
banner