Свет

Анонимуси хаковали Израелске одбрамбене снаге? Дошли у посед скоро четврт милиона докумената

У више од 233.000 докумената, налазе се ПДФ формати, ворд датотеке и пауер поинт презентације и још много тога
Анонимуси хаковали Израелске одбрамбене снаге? Дошли у посед скоро четврт милиона докумената© Ramon Costa/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Анонимусси су објавили да су упали у систем Израелских одбрамбених снага (ИДФ) и да сада поседују 20 гигабајта података, укључујући скоро четврт милиона докумената који се односе на израелску војску.

У више од 233.000 докумената, налазе се ПДФ формати, ворд датотеке и пауер поинт презентације и још много тога, саопштила је хакерска група, пише "Џерузалем пост".

Према безбедносним проценама ИДФ-а, вероватноћа стварног пробоја у њихове онлајн системе је минимална, што указује на могућу тактику "психолошког ратовања" хакера.

Рачунарски систем ИДФ-а је чврсто обезбеђен и класификован на различитим нивоима. Ако је до упада и дошло, мало је вероватно да се приступ проширио директно на рачунаре војске, уместо тога, вероватније је да су фајлови добијени са цивилних рачунара.

Аутентичност докумената на снимку није потврђена.

Пропалестински хакери раније су хаковали Министарство правде, прибавивши осам милиона фајлова укупне величине 300 гигабајта, укључујући личне податке запослених појединаца.

Неки од хакера, који раде у оквиру групе Анонимус од 2003. године, поновили су свој завет да ће се борити док не униште ционисте.

Израелска јавност је позвана да избегава кликове на сумњиве линкове и да пријави све назнаке сајбер напада.

image
VV inauguration
banner