Свет

Најновији пројекат Стивена Спилберга: Помагање Бајденовој кампањи

Спилберг, дугогодишњи Бајденов присталица, присуствовао је прикупљању средстава за кампању у Лос Анђелеса у децембру
Најновији пројекат Стивена Спилберга: Помагање Бајденовој кампањиGetty © Kevin Mazur / Contributor

Чувени режисер Стивен Спилберг ради са кампањом за реизбор председника Џозефа Бајдена на планирању стратегије за Националну конвенцију демократа, преноси Ен-Би-Си њуз позивајући се на изворе у кампањи.

Спилберг, дугогодишњи присталица Бајдена, већ је активно учествовао на састанцима са организаторима конвенције која ће се одржати у августу, рекао је извор. Оскаровац тренутно не планира да направи филмски "програм" за догађаје овог лета, иако је продуцирао филм за кампању тадашњег председника Барака Обаме 2008.

Режисер је присуствовао прикупљању средстава за Бајденову кампању у Лос Анђелесу у децембру, а на догађају су били и Барбра Стрејсанд, редитељ Роб Рајнер, магнат дискографске индустрије Дејвид Гефен и други.

Спилбергов пријатељ и бивши пословни партнер у "Дримворксу" Џефри Каценберг такође је копредседавајући Бајденове кампање. Каценберг је такође био домаћин састанка за прикупљање средстава у свом дому током децембра кампање у ширем подручју Лос Анђелеса.

Бајденова кампања је одвојено у разговорима са Обамом о томе да се појави заједно са својим бившим потпредседником на скупу средстава за прикупљање средстава у Лос Анђелесу средином јуна, рекао је за Ен-Би-Си њуз неименовани извор.

image