Свет

Калифат је решење: Шок на државној телевизији, забрађено лице новог ислама у Немачкој

После протеста више стотина исламиста у Хамбургу уследио је нови шок у Немачкој, забрађена жена је бранила демонстрације у популарној телевизијској емисији
Калифат је решење: Шок на државној телевизији, забрађено лице новог ислама у Немачкој© Christopher Furlong/Getty Images

После исламистичког протеста минулог викенда у Хамбургу, нови шок дочекао је Немце, и то на државној телевизији.

Наиме, Кола Маријам Хубш (43), гостујући у емисији Луиса Кламрота на државној телевизији, стала је у одбрану демонстрација.

Забрађена у маслинасто-зеленој марами, Хубшова се осмехивала на сваку реченицу, али све што је рекла деловало је као отровна стрелица против немачког устава. Она је једна од лица новог ислама у Немачкој. Ћерка је левичарског радикала, који договорио њен брак према исламској традицији, наводи "Билд".

У емисији је гостовао и главни кандидат ЦДУ из Тирингије Марио Вогт, који је истакао да "шеријат и калифат не припадају нашој земљи (Немачкој)".

Уследио је оштар одговор Хубшове: "Припадам заједници која поштује калифат. Глобални калифат."

"Билд" наводи да је она поштовалац Пакистанца Мирзе Масрура Ахмада, рођеног у Франкфурту, који разговара са највећим светским силама, и да га третира као калифа и светског лидера који је посвећен миру.

Оно што она игнорише, истиче "Билд", јесте верски фанатизам. Таблоид указује да је претходни калифа Хазрат Мирза Тахир једном приликом изјавио:

"Свако ко једе свињетину постаје хомосексуалац."

Немачки таблоид наводи и изјаве подмлатка ахмедија од пре неколико година, у коме они оцењују да "бестидна животиња попут свиње обликује или подржава развој одређених понашања код људи".

Упитана да ли демонстрације у Хамбургу види као проблем због плаката који су садржали поруке мржње, антиизраелске пароле и позив на исламску верску диктатуру у Немачкој, попут – "Калифат је решење", Хубшова је одговорила нападом на кандидата ЦДУ:

"'Шеријат не припада Немачкој' – за мене је ово популизам. Шеријат и калифат су услов за борбу. Муслимани морају да се придржавају закона земље у којој живе. Ово је део шеријатског права. Политика која каже да постоји контрадикција између шеријата и државе је фантазија."

image