Свет

Верски рат у немачким школама: Све више ђака из страха прелази у ислам

"Када се девојчице у школи понашају превише 'западњачки' у очима младих муслимана, на пример не носе мараме или се упознају са дечацима, муслимански ученици мисле да морају да бране своју част и упозоравају девојчице да треба да се понашају као побожне муслиманке", објашњава извор за немачки лист
Верски рат у немачким школама: Све више ђака из страха прелази у ислам© Photo by Halil Sagirkaya/Anadolu via Getty Images

Све се више немачких родитеља обраћа школама наводећи да хришћанска деца желе да пређу у ислам како више не би били аутсајдери у школи, рекао је анонимни званичник немачке државне безбедности за "Билд".

Број муслиманске деце у школама се годинама убрзано повећава, а хришћанска деца су често у мањини, посебно у великим градовима, пише немачки лист.

Према истраживању Института за криминолошка истраживања Доње Саксоније, већина муслиманских ученика (67,8 одсто) наводи да су им "правила Курана важнија од закона у Немачкој".

"Због масовне имиграције у последњих осам година значајно се повећао удео муслиманске омладине и деце у школама. Поред тога, многа деца долазе из веома религиозних породица из Сирије, Авганистана и Ирака, посебно из веома архаичних култура", објаснио је званичник.

Додаје се да многе муслиманске породице из ових земаља имају потпуно другачије моралне стандарде од немачких породица.

"Када се девојчице у школи понашају превише 'западњачки' у очима младих муслимана, на пример не носе мараме или се упознају са дечацима, муслимански ученици мисле да морају да бране своју част и упозоравају девојчице да треба да се понашају као побожне муслиманке. Поред тога, постоји и притисак вршњака, деца желе да се уклопе", додаје званичник, и наводи да млади мушки ученици муслимани често "изгледају претеће и прибегавају насиљу".

Сада је у појединим школама у ​​великим немачким градовима проценат муслиманских ученика изнад 80 процената. То су, између осталог, школе у Берлину, Франкфурту, Офенбаху, и Есену.

"Постоје одређени ТикТок канали на којима исламистичке поп звезде убеђују студенте да морају да се супротставе западном начину живота и да је само калифат прави облик власти", наводи извор за немачки "Билд".

Наша деца сада морају да плате грешке политике по питању интеграције, пише лист. 

"Речено им је да су ученици муслимани посебни, а да су хришћанска и неверујућа деца безвредна", закључује званичник позивајући се на канале на друштвеним мрежама.

image
VV inauguration
banner