Свет

Паника у кабинету Зеленског: Проблеми са мобилизацијом, грађани незадовољни

Кијев не зна како да изведе мобилизацију за коју је од партнера добио новац, одбија преговоре и уступке, иако и украјински војни представници признају да повратак границама из 1991. није могућ
Паника у кабинету Зеленског: Проблеми са мобилизацијом, грађани незадовољниGetty © Laurent Van Der Stockt / Contributor

У кабинету председника Украјине Владимира Зеленског завладала је паника због проблема на фронту, написао је на Телеграму посланик Раде Александар Дубински, који је иначе у притвору због сумње о државној издаји.

"Без обзира на спољашњу сигурност, представници кабинета Зеленског су у паници. Страни медији, 'који никада не лажу', предвиђају даље повлачење војске, губитак територије и жртве. А у кабинету Зеленског не знају како да изведу масовну мобилизацију, за коју су партнери дали новац", тврди Дубински. 

Како је додао, јавност је забринута и због најновијих изјава представника украјинске војске. Заменик начелника Главне обавештајне управе Украјине Вадим Скибицки је, подсетимо, изјавио да украјинске оружане снаге нису у стању да обезбеде повратак границама из 1991. године. У исто време, објашњава Дубински, кијевски режим наставља да одбија евентуалне уступке како би се постигао мир и понавља да су циљ Кијева поменуте границе из 1991. 

Ситуација се додатно захуктава због тога што у мају истиче пуномоћје Зеленског, а уколико и "мировна конференција" у Швајцарској буде неуспешна то ће, како каже, "бити крај". 

"У међувремену, становништво унутар земље бруји. Ниво незадовољства превазилази све границе. И забрањивање Телеграма га неће смирити", закључује овај посланик Раде.

image