Свет

Митинг против подршке Украјини у Вашингтону: Лудачки потез САД води ка трећем светском рату (ВИДЕО)

Русија није непријатељ, Кина није непријатељ. Непријатељ је војно-индустријски комплекс и корумпирани Бајденов режим, навела је ауторка, глумица и бивша помоћница у Сенату Тара Рид
Митинг против подршке Украјини у Вашингтону: Лудачки потез САД води ка трећем светском рату (ВИДЕО)© Принтскрин РТ

У центру Вашингтона одржава се митинг либертаријанских активиста који се противе улози Сједињених Америчких Држава у сукобу у Украјини.

Организатори кажу да би САД требало да смање финансирање војне помоћи Кијеву и да помогну у спречавању могуће нуклеарне ескалације, а позивају и на мировне преговоре и распуштање НАТО-а.

Бивши члан Представничког дома Рон Пол позвао је грађане да учествују у овој акцији. Према његовим речима, људи различитих интересовања и ставова ће се састати да "осуде лудачки потез Вашингтона који води ка трећем светском рату", преносе РИА Новости.

Пре него што је почео "Марш беса против ратне машинерије" Либертаријанске партије, неколико стотина људи се окупило код Линколновог меморијала. Демонстранти носе транспаренте против подршке нацистима у Украјини као и руске заставе. 

Један од демонстраната држи постер са текстом који је инспирисан чланком новинара Симора Херша под називом "Бајден је разнео Северни ток".

Oкупљени грађани се буне због финансијске подршке Украјини док Американце притиска криза, а један од говорника је спомињао и то да би се са новцем који се шаље Украјини могли збринути бескућници у САД, али и обезбедити здравствено осигурање за грађане Америке. 

Учесници протеста у Вашингтону против подршке Украјини поручили су да Русија није непријатељ САД.

Ауторка, глумица, бивша помоћница у Сенату Тара Рид рекла је за РИА Новости да је радила у америчкој престоници, па чак и за актуелног председника САД Џозефа Бајдена , али није очекивала да ће односи са Руском Федерацијом постати толико конфликтни након његовог доласка на власт.

"Русија није непријатељ, Кина није непријатељ. Непријатељ је војно-индустријски комплекс и корумпирани Бајденов режим", истакла је Рид.

Она је навела да поступци америчке владе често бивају апсурдни.

"Џулијан Асанж је разоткрио америчке ратне злочине, гоњен је, држе га у затвору, изручују га. А он чак није ни амерички држављанин, он је Аустралијанац, ово је апсурдно", рекла је она.

Пензионисани пуковник и дипломата Ана Рајт рекла је за РИА Новости да ју је посвећеност САД сукобима приморала да напусти државну службу.

"Напустила сам посао у влади због рата у Ираку", рекла је она и додала да је дошла на Линколнов меморијал да протестује против још једног сукоба.

"Овде сам да замолим Американце да изврше притисак на своје конгресмене да прекину подршку оружја и започну преговоре", закључила је она.

После митинга код спомен обележја Абрахаму Линколну планирана је шетња до Беле куће, наводе РИА Новости.

image