Русија

Медији: Карлсон се састао и са Сноуденом и Таром Рид

Неколико сати пре објављивања жељно ишчекиваног интервјуа руског председника са Такером Карлсоном медији пишу да се амерички новинар састао и са Едвардом Сноуденом и Таром Рид
Медији: Карлсон се састао и са Сноуденом и Таром Рид© Tanjug/AP Photo/Richard Drew

Амерички новинар Такер Карлсон, који је снимио ексклузивни интервју са руским председником Владимиром Путином, током свог боравка у Русији разговарао је и са Едвардом Сноуденом и Таром Рид, пише "Семафор", а преносе данас "РИА Новости".

Извори "Семафора" тврде да је сусрет са Сноуденом одржан данас, у четвртак, и додају да је трајао "сатима". Ипак, како кажу, овај разговор неће бити објављен, док је састанак са Таром Рид снимљен. 

У међувремену, портпарол Кремља Дмитриј Песков поручује да Москва не зна да ли се Карлсон последњих дана састао са чувеним узбуњивачем и још неким, јавља ТАСС.

Тара Рид је, подсетимо, бивша сарадница америчког председника, која га је оптужила за сексуални напад од пре 27 година. Због оптужби које је изнела, она је напустила САД јер се у својој земљи више није осећала безбедно. Сада се налази у Русији. 

Едвард Сноуден, чувени узбуњивач који је успео да побегне од америчке службе, већ дуже време се налази у Русији. Пре две године добио је и руски пасош. Ретко излази у јавност због тога што, како каже, жели да сачува приватност своје породице.

image