Свет

Узбуне у украјинским амбасадама: Ткива животиња у пакету

Дипломатска представништва Украјине у осам европских земаља добила су крвава писма са животињским очима и сатанистичким симболима
Узбуне у украјинским амбасадама: Ткива животиња у пакетуwww.globallookpress.com © Carlos LujáN

Запослени у украјинском конзулату у чешком граду Брну хитно су евакуисани из зграде због пријема сумњиве пошиљке, преносе "РИА Новости". Како је саопштила полиција, унутра није било експлозива, али су пронађена ткива животиња која су послата на испитивање. Одакле је тачно пакет још увек није познато. Увиђај на лицу места је у току, рекао је портпарол полиције Давид Халупка.

"Реч је о сумњивом објекту. На лицу места се открива шта би то могло да буде. Из зграде конзулата евакуисано је шесторо запослених. Евакуисани су и људи из суседних зграда, међу којима је и вртић", рекао је он.

Према речима портпарола полиције, пронађени предмет подсећа на писма које су раније пронађена у Шпанији.

Подсећамо да се јутрос огласио портпарол украјинског министарства спољних послова Олег Николенко и јавио је да су писма са животињским очима и сатанистичким симболима стигла у украјинска дипломатска представништва у осам европских земаља.

"После терористичког напада у Шпанији, дипломатска представништва у Мађарској, Холандији, Пољској, Хрватској, Италији, генерални конзулати у Напуљу и Кракову, конзулат у Брну примили су крвава писма са животињским очима. Писма су била натопљена течношћу црвене боје и мирисом крви", нагласио је дипломата.

Николенко је прецизирао да Министарство спољних послова Украјине проучава значење ових порука.

Осим тога, писмо са "критичким чланком о Кијеву" послато је амбасади у САД-у као и да су провокатори оставили "поруке" на улазу у стан украјинског амбасадора у Ватикану.

Министарство спољних послова Украјине ову ситуацију сматра планираном "кампањем терора" која има за циљ застрашивање украјинских дипломата.

image
VV inauguration
banner