Свет

Симор Херш: Бајден тражи рат с Русијом како би повећао свој рејтинг (ВИДЕО)

Председник у рату увек добија боље оцене од председника који није у рату, оценио је познати амерички новинар
Симор Херш: Бајден тражи рат с Русијом како би повећао свој рејтинг (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Ken Cedeno - Pool via CNP/Consolidated News Photos

Председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден тражи рат с Русијом како би повећао свој рејтинг уочи председничких избора, изјавио је познати амерички новинар Симор Херш у интервјуу за јутјуб канал "Давидекјо".

"Бајден жели да ратује са руским председником Владимиром Путином. Не знам мотиве, али знам да чланови администрације председника САД схватају да су победе у војним сукобима председнике Рузвелта и Линколна, на пример, учинили још познатијим и важнијим", казао је Херш.

Како је објаснио, председник у рату увек добија боље оцене од председника који није у рату.

У својим јавним говорима, Бајден је више пута користио псовке упућене руском председнику, па је тако у суботу описао  Путина као "бруталног тиранина", док га је у фебруару назвао "лудим кучкиним сином".

Путин је прокоментарисао увредљиве речи америчког председника Џозефа Бајдена на његов рачун, истакавши да се ради о непристојној изјави, али да то све потврђује да је био у праву када је рекао да је за Русију боље да он буде нови председник САД.

"Недавно смо разговарали и питали сте ме ко је за нас боље да буде нови председник САД. Рекао сам да ћемо сарађивати са било којим председником, али да сматрам да је за нас, за Русију, Бајден погоднији. И судећи по томе шта је сада говорио, апсолутно сам у праву, јер то је адекватна реакција на оно што је изречено са моје стране", рекао је Путин новинару Павелу Зарубину.

Председник Русије је додао да Бајден не би могао да му каже: "Волођа, браво, хвала, помогао си ми пуно."

"Разумемо шта се тамо дешава у смислу унутрашње политике и таква реакција је апсолутно адекватна. Значи, био сам у праву", рекао је Путин.

image